• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås

Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås

Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås
    Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås

    Ingredienser

    • Köfte på libabröd med vitlöksstekta grönsaker och fetasås

    • Vitlöksstekta grönsaker:

    • Fetasås:

    Övrigt:

    Köfte:
    smör

    Vitlöksstekta grönsaker:
    olja

    Instruktioner

    Fetasås:

    Blanda fetaost, yoghurt, mynta och ev. vitlök i en skål. Låt stå svalt till servering.

    Grönsaker:

    Stek alla grönsaker mjuka i olja. Smaka av med salt och peppar.

    Köfte:

    Blanda färs, ägg, lök, salt, cayennepeppar, kanel och spiskummin i en bunke. Tillsätt mynta, persilja, citronskal och vitlök. Blanda och låt färsen vila en stund i kylen. Forma till 16 järpar och stek bruna i smör. Servera på libabröd med grönsaker och sås.