- Recept
Knäckäpplen
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Knäckäpplen
Knäckäpplen
Ingredienser
- Knäckäpplen:
- 8 stsmå röda äpplen
- 5 dlströsocker
- 2 ½ dlvatten
- 2 dlljus sirap
- 1 stkanelstång
- 1 dlhackade hasselnötter eller kokosflingor
- 8 stgrill- eller glasspinnar
Knäckäpplen
Tvätta äpplena ordentligt och torka dem torra. Ta bort stjälken och stick en pinne i äpplet så den sitter ordentligt. Koka upp socker, vatten, kanelstång och sirap i en liten, tjockbottnad kastrull. Rör om tills allt socker löst sig. Låt sockerlagen koka tills den är 154 grader eller prova lagen genom att doppa en träpinne i den. Smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen. Det tar 15-30 minuter.
När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt äppelklubborna i den heta smeten. Vrid äpplena i smeten så de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av. Tänk på att lagen är väldigt varm!!
Doppa äpplena i hackade nötter eller kokos och ställ dem att stelna på ett bakplåtspapper.