
Ingredienser
landgångsbröd, kantskurna
Toppingröra
Fyllning 1
Fyllning 2
Extra lager
Övrigt:
Instruktioner
Tillagning:
Rör ihop de två fyllningarna och toppningen.
- Lägg ut brödet (4 skivor). Skär upp eller använd en osthyvel för att skiva leverpastej, lägg denna på brödet toppa den med smörgåsgurka. Täck detta med ett lager av fyllning 1.
- Lägg på en ny omgång med bröd och täck detta med fyllning 2.
- Lägg på det sista lagret med bröd och använd toppingröran att täcka hela tårtan.
Täck därefter tårtan med platsfolie och låt den stå i kylskåp över natten.
Servering:
Dekorera tårtan innan servering med till exempel leverpastej, skinka, korvar, ostskivor, räkor, lax, rom, ägghalvor, salladsblad, apelsin- eller citronskivor, skuren tomat och gurka samt vindruvor med mera.