Bakat
Dessert
Vegan
Vegetariskt
Kladdig hallon- och citronkaka med vaniljgrädde
Ingredienser
Citronjuice och en förkokt rödbeta för färg
Hallon
Hallon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torringredienser i en bunke och mixa resterande ingredienser.
Ha över torringredienserna med resterande ingredienser och mixa återigen.
3. Grädda långt nere i ugnen ca 20-25 minuter beroende på varmluftsugn och hur pass kladdig du vill ha kakan.
4. Skär rödbeta i tärningar och häll över några matskedar citronjuice. Rör om tills att citronjuicen tagit ordentligt av färg. Vispa sedan upp grädden tillsammans med citronjuice (om sojavisp…) tålmodigt och länge tills dess att du fått en en fast grädde. Garnera din kaka med grädde och hallon.

Petra Cavini happyfoodbypetra