Annons:

Choklad Dessert Vegan

Karamelliserad Oumph ovanpå en Caffè Coretto-dessert

Ingredienser

  • Tryffel:
  • 100
    gram gram
    mörk choklad, växtbaserad
  • ½
    dl dl
    sojavispgrädde
  • 1 ½
    tsk tsk
    calvados
  • Moccamousse:
  • 50
    gram gram
    mörk choklad, vegetabilisk
  • 1
    dl dl
    sojavispgrädde +4 msk
  • 1
    msk msk
    florsocker
  • 1
    tsk tsk
    citronjuice
  • ½
    tsk tsk
    frystorkad kaffe
  • Vitchokladskum:
  • 100
    gram gram
    växtbaserad vit choklad
  • ½
    dl dl
    sojavispgrädde
  • 4
    tsk tsk
    kikärtsspad
  • Karamelliserad oumph!:
  • 1
    dl dl
    naturell Oumph!
  • 1
    dl dl
    strösocker
  • 50
    gram gram
    växtbaserat smör
Kakao och hasselnötsmjöl att panera i samt bakplåtspapper

Gör så här!
Tillagningstid: Cirka 60 minuter därefter bör tryffeln få stelna.
Chokladtryffel:
Riv chokladen. Hetta därefter upp grädden. Ta kastrullen från plattan och tillsätt calvados samt choklad. Rör om tills det att chokladen smält och du fått en fin och len tryffelsmet. Häll över i portionsglas och ställ i frysen.
Moccamousse:
Vispa upp sojagrädden tillsammans med citronjuice och florsocker med hjälp av en elvisp i cirka 10 minuter- tills att den blivit riktigt fast.
Riv chokladen och värm upp 4 msk sojagrädde tillsammans med frystorkat kaffe. Ta kastrullen åt sidan och rör ner chokladen.
När chokladen fått svalnat något har du ner den genom en tunn stråle i vispgrädden samtidigt som du återigen vispar med hjälp av en elvisp. Ha sedan som lager nummer 2 i serveringsglasen.
Vitchokladskum:
Vispa upp sojagrädde tills att den blivit fast. Smält vit choklad i vattenbad. Ha sedan i den vita chokladen samtidigt som du återigen vispar sojagrädden med hjälp av en elvisp.
Smörj en bunke (helst i metal) med något basiskt som tex citron eller vinäger. Ställ sedan en snabb sväng i frysen. Detta för att underlätta nästa steg.
Vispa upp kikärtsspad till dess att den blivit jättefast likt en marängsmet. Vänd därefter ner vitchokladgrädden försiktigt med kikärtsfluffet tills dess att de blivit den blivit jämnt beblandad. Ha sedan över i portionsglassen som en finish.
Karamelliserad Oumph!:
Smält smör i en stekpanna. Blanda kakao och hasselnötsmjöl. Panera Oumph!en ordentligt och stek därefter i smöret. Strö över socker och stek tills dess att sockerkristallerna smält samt att Oumph!en börjar få krisp.
Placera därefter på bakplåtspapper och låt svalna.
Slutligen dekorera din caffè coretto!