• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple

Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple

Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple
    Bild på Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple

    Ingredienser

    • Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple:

    Övrigt:

    svartpeppar
    salt

    Instruktioner

    Kantarellrisotto med råstekt jordärtsskocka och tärnat äpple

    Värm en kastrull på medelstark värme. Bryn lök och ris i olivoljan 2-3 minuter. Häll på vinet och låt det koka in. Stek kantarellerna i smör och rör sedan ner dem i riset. Slå på 1/3 av buljongen och låt koka in något under omrörning, späd med resten av buljongen, lite i taget, under omrörning tills riset har ett behagligt tuggmotstånd och risottons konsistens är krämig. Ta av från värmen. Denna process bör ta 18-20 min. Värm en stekpanna några minuter innan riset är klart. Råstek jordärtskockan i smör tills den fått lite färg och är mjuk, salta. Tillsätt äpple, jordärtskocka, örter, ost och citron till risotton. Smaka av med svartpeppar och om det behövs, salt. Rör om och servera omgående.