Annons:

Bakat Dessert

Kanelkakan, den goda och knapriga.

Kanelkakan, den goda och knapriga.

Ingredienser

  • Kanelkakan, den goda och knapriga.
  • 225
    gram gram
    Smör, rumstempererat
  • 2
    dl dl
    Strösocker
  • 2
    dl dl
    Råsocker
  • 4
    st st
    Ägg, rumstempererade, ekologiska
  • 4
    dl dl
    Mjöl
  • 2
    tsk tsk
    Bakpulver
  • 2
    dl dl
    Creme Fraiche
  • Fyllning
  • ½
    dl dl
    Strösocker
  • ½
    dl dl
    Kanel
Skulle det vara så att du känner att du inte hinner göra en jäsdeg, så är det här ett fullgott alternativ. Kanelkakan är en smörigt god kaka med ett knaprigt täcke av kanel och socker.

Börja med att sätta ugnen på 180 grader, samt smöra en springform som är cirka 20 cm i diameter. Vispa sedan smör och socker fluffigt och vitt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa som en tok.

Sikta mjölet med bakpulver och ställ det åt sidan. Nu skall crème fraiche och eventuellt apelsinskalet blandas och sedan vändas ned i smörfluffet. Rör sedan försiktigt ned mjölblandningen.

Det här blir en tjock smet som du ”lägger” ned i en smord sockerkaksform. Lägg först ner hälften av smeten, och strö över hälften av fyllningen. Lägg sedan resten av smeten över och strö resten av fyllningen över som ett lock.

Låt sedan kakan gå i ugnen i ungefär 30- 40 minuter (tänk på att varje ugn har sin tid). Stick kakan med en sticka den skall vara fuktig men inte kladdig. Kanelsockret skall ha bildat en frasig yta på toppen där här är nästan som Creme Brüleens kak-kusin.