Ingredienser
Kanelbullesockerkaka med kardemumma:
Fyllning:
Instruktioner
Kanelbullesockerkaka med kardemumma
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 -liters kakform. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Smält smöret. Blanda mjölet med bakpulver och kardemumma. Rör ner det avsvalnade smöret, vattnet och mjölblandningen i äggsmeten. Rör till en jämn smet. Häll hälften av smeten i den smorda formen. Strö över fyllningen och häll på resten av smeten. Grädda 35-40 minuter på nedersta falsen (prova med sticka mot slutet av gräddningstiden för att kontrollera att den är klar). Låt kakan stå några minuter och stjälp sedan upp den. Låt stå en stund utan form, då försvinner lite ånga som annars gör kakan fuktig på ytan.
Kommentar: Strö inte fyllningen jämnt över smeten, då kan kakan dela sig.