Svenska flaggan
  • Recept
  • Kanelbullar på Anettes vis

Hämtar annons

Kanelbullar, kanelbullens dag, baka, Anette Rosvall

Recept av Redaktionen

Kanelbullar på Anettes vis

Kanelbullar på Anettes vis innehåller mycket fyllning och rullas många varv.

Ingredienser

  • Anettes Kanelbullar
    • 1 stJäst, färsk ett paket
    • 200 gramSmör, rumsvarmt
    • 1 lMjölk, rumstempererad
    • 2 stÄgg
    • 2 dlSocker
    • 1 nypaSalt
    • 2 tskKardemumma, nymald
    • 28 dlVetemjöl, cirka
  • Fyllning
    • 300 gramSmör, rumsvarmt
    • 1 dlKanel
    • 2 dlSocker
    • ½ dlSirap, ljus
  • Dessutom behöver du ägg att pensla med, samt pärlsocker eller rostade mandelflingor att dekorera med.

Börja med att smula ner jästen i en stor bunke, häll över sockret och låt de två smälta ihop. Blanda ner mjölk, salt och kardemumma och sedan vetemjöl och smör om vartannat och arbeta degen tills den är blank och seg. Plasta bunken och låt nu degen jäsa i 40 minuter.

Blanda under tiden alla ingredienser till fyllningen till en brun röra. När degen jäst klart kavlar du ut den till en rektangel. Bred på rejält med fyllning och rulla ihop. Här kommer mitt bästa tips.

Rulla ihop från kortsidan så får du många varv på din kanelbulle. Skär bullarna i pappersformar och låt dem jäsa i 20-30 minuter.

Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda dem i 225 grader i 5-15 minuter (beroende på ugn och storlek på bullar.)

Bullarna äts gärna ljumna med ett glas iskall mjölk eller kaffe.