• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Kalvfilé gallinacci med sparris och falsk risotto

Kalvfilé gallinacci med sparris och falsk risotto

Underbar kalvfilé gallinacci med krispig sparris och krämig risoni. Servera gärna Nr 7529401 Villa Puccini Governo 2016: 14 %: Pris: 99 kr
    Bild på Kalvfilé gallinacci med sparris och falsk risotto

    Ingredienser

    • Kalv

    • Falsk Risotto/Risoni

    • Sparris

    Instruktioner

    KALV

    Sätt ugnen på 100 grader varmluft. Blanda salt och kantarellmjöl, vänd runt medaljongerna så att de är täckta av blandningen. Hetta upp en stekpanna till hög temperatur, lägg i smöret och bryn köttet ordentligt runt om.
    Lyft över köttet på ett ugnsbleck. Häll på vin i stekpannan låt gå en minut, ställ pannan åt sidan.
    Ställ in i ugnen med en stektermometer. När köttet når 56 grader ta ut köttet och låt det vila i rumstemperatur 15 minuter.

     

    ”FALSK RISOTTO”

    Koka risoni efter förpackningens beskrivning tillsammans med buljong och salt. Häll av i sil när den är klar.
    Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme tills det puttrar, häll över risoni, grädde och riven parmesan låt puttra ihop under omrörning.

     

    SPARRIS

    Koka upp saltat vatten i en kastrull, skär bort 2 cm av fötterna på sparrisen och skala försiktigt underdelen. Låt sparrisen sjuda i 2 minuter.

     

    UPPLÄGGNING

    Lägg upp risotton, dela köttet på mitten och garnera med sparris.
    Det fungerar utmärkt att använda annat kött när det gäller stekning med trattkantarellmjöl, variera bara stektemperatur efter det kött du väljer. Receptet är för 4 personer och tar ca 40 minuter att laga. Lycka till och smaklig spis.