• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar

Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar

Det söta möter det sura
Bild på Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar

Ingredienser

  • Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar

Övrigt:

olja
salt
inlagd grönpeppar, fint hackade
persilja, fint hackad

Instruktioner

Gnid in rotsakerna med olja och salt. Rosta kålroten och betorna i folie på 180 grader tills mjuka. Skala dem och håll varma. Smält smöret, blanda in mjöl och rör ihop till en smet. Häll på vin/vinäger, en skvätt vatten och blanda ihop till en önskad konsistens och sjud upp. Hacka lika delar kapris och pepparkorn fint och blanda i såsen. Smaksätt ytterligare med ev. lite lag från kaprisen och pepparkornen. Dela rotfrukterna i önskad storlek och stek dem eventuellt för att få en fin yta innan servering. Blanda fint skuren persilja i såsen.

Servering

Servera rotfrukterna med såsen.

Kålrot, gula betor och sötsur sås med kapris och grönpeppar - DinVinguide | DinVinguide.se