Svenska flaggan

Hämtar annons

Kålpudding

Recept av Redaktionen

Kålpudding

Kålpudding

Ingredienser

  • Kålpudding
    • 1 stvitkålshuvud ca 1 kg
    • 2 msksmör
    • 2 msksirap
    • 1 tsksalt
  • Fyllning:
    • 1 ½ dlkokt ris
    • ½ stgul lök, hackad
    • ½ msksmör
    • 300 gramköttfärs
    • 1 tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 1 stägg
    • 1 dlvatten

Kålpudding

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.

Fyllning:
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.

Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.