- Recept
Kålpudding
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Kålpudding
Kålpudding
Ingredienser
- Kålpudding
- 1 stvitkålshuvud ca 1 kg
- 2 msksmör
- 2 msksirap
- 1 tsksalt
- Fyllning:
- 1 ½ dlkokt ris
- ½ stgul lök, hackad
- ½ msksmör
- 300 gramköttfärs
- 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- 1 stägg
- 1 dlvatten
Kålpudding
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort stocken på kålhuvudet och skär sedan i små bitar. Fräs kålen i smör i en stekpanna. Ringla över sirap och salta. Stek länge tills kålen får färg och blir mjuk.
Fyllning:
Fräs löken i smör i en stekpanna. Blanda färsen med ris, lök, salt, peppar, ägg och vatten till en lös färs.
Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och täck med resten av kålen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter.