Ingredienser
Kalljästa baguetter med grahamsmjöl, 2 st:
Instruktioner
Brödet här är bakat på Vinjett och kan inte ersättas med vanligt mjöl. Om ett vanligt mjöl används måste mängden mjöl ökas, ca 100-150 g per 1/2 l degvätska.
På kvällen (runt 22-tiden) satte jag degen. Kör degen utan salt i degblandare på låg hastighet ca 5-7 minuter, sedan på högre hastighet i 5-7 minuter. Tillsätt saltet och öka hastigheten ännu mera, kör ca 2 minuter. Plasta in bunken och låt vila i kylen över natten.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar, på ca 355 gram. Rulla till baguetter, spraya med vatten och doppa i grahamsmjöl. Snurra baguetterna några varv, vilket är speciellt till nytta om du inte har en baguetteplåt att grädda dem i, då gör vridningen att de håller ihop bättre.
Sätt in baguetterna i ugnen och duscha samtidigt in rikligt med vatten. Grädda dem i ca 18 minuter. De ska ha fått en rejält frasig skorpa!