Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Julsmulpaj med äpplen och russin - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Julsmulpaj med äpplen och russin

Ingredienser

  • Julsmulpaj med äpplen och russin:
    • 200 grampepparkakor
    • 100 gramvegetabiliskt smör
    • 5 stäpplen
    • 3 dlrussin
    • 1 dliMat
    • ½ stpåse pepparkakskrydda
  • flingsalt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen 175.

2. Koka upp russin i matlagningsgrädde och kryddor. Ta sedan från sidan och mixa lätt med en mixerstav.

3. Skär äpplen i skivor och blanda tillsammans med russina. Lägg i botten på en pajform. Strö över flingsalt.

4. Mixa pepparkakorna tillsammans med rumstempererat smör. Smula sedan över pajen. Grädda i 10-13 minuter.