Julig citrussallad

Julig citrussallad med sultanens russin och nobelt vin.
    Bild på Julig citrussallad

    Ingredienser

    • Julig citrussallad

    Övrigt:

    Färsk mynta och mandelflarn till dekoration.

    Instruktioner

    Skär citrusfrukterna i fina filéer eller snygga klyftor. Se till att ta bort allt vitt skinn! Lägg dem sedan i en skål tillsammans med russinen. Koka sockerlagen: rör ihop socker, vatten, vin/likör och lite saft från frukterna och låt det koka tills sockerlagen blir bärnstensbrun och simmig. OBS! Koka inte på för hög värme, och se för all del till att sockerlaget inte ryker – då får den en bitter och otrevlig smak. När sockerlagen har fått rätta färgen häller du det försiktigt över citrusfrukterna. Låt sedan citrusfrukterna ligga och dra till sig sockerlagen en stund. Servera salladen till exempel tillsammans med saffranspannkakan och en klick vispad grädde. Eller på ett mandelflarn med råkräm, eller som en fräsch dessert precis som den är.