Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Julig Chokladcréme brûlée

Recept av Redaktionen

Julig Chokladcréme brûlée

Julig Chokladcréme brûlée

Ingredienser

  • Julig Chokladcréme brûlée
    • 1 stkanelstång
    • 1 stapelsin bara zesten
    • 2 gramnymald kardemumma
    • 1 stvaniljstång
    • 500 gramgrädde
    • 500 gram3% mjölk
    • 3 stäggulor
    • 100 gramströsocker
    • 370 grammanjari choklad från Valrhona
    • 100 gramRåsocker att bränna av med

Julig Chokladcréme brûlée

Räcker till ca 7 st beroende på storleken på kopparna

1. Sätt ugnen på 100 grader
2. Dela och skrapa ur vaniljstången och koka upp med grädde,zest,kryddor och mjölk
3. Vispa ihop socker och äggula
4. Sila uppkoket över den uppvispade äggulan och häll tillbaka i kastrullen,värm till 83 grader eller till första bubblan. Obs! Viktigt att röra med en slickepott i botten hela tiden annars bränner den lätt.
5. Sila smeten över chokladen,rör slät
6. Fyll formar direkt och sätt i ugnen
7. Bruleerna är klara när de har ”stannat”, dvs när de fått en fast konsistens
8. Låt svalna i rumstemperatur,ställ sedan i kyl att bli riktigt kalla
9. Precis före servering täcks ytan med råsocker och bränns med en liten brännare
10. Garnera gärna med färska bär.