Ingredienser
Macaron
Ganache
Övrigt:
Instruktioner
Macaron:
Mixa florsocker och mandelmjöl till ett fint pulver. Blanda pulvret med den ena mängden äggvita väl. Vispa den andra delen äggvita till ett hårt skum. Koka strösocker, vatten och färg till 118 grader. Tillsätt karamellen i den vispade äggvitan i en tunn stråle medan maskinen vispar. (OBS! Viktigt att karamellen hälls i den vispade äggvitan och inte på vispen så den stelnar). Vispa marängen tills den är fingervarm. Vänd ner marängen i mandelsmeten så den blandas ordentligt. Spritsa alla bottnar lika stora på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå i rumstemperatur tills ytan torkat. Gräddas i ca 14-16 minuter i 140 grader.
Ganache:
Koka upp glykos med grädde och eventuella kryddor. Sila över chokladen och rör slät. Tillsätt smöret och mixa slät med stavmixer. Plasta ytan med plastfilm så inget skinn eller kondens bildas.
Lägg ihop med en god ganache eller smörkräm efter de har svalnat.