Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.
Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade och serveras med en härlig julmustsås.
Ingredienser
- Rök- och tomatmarineraden
- 2 kgRevbenspjäll, tjocka
- 1 stTomater, hela på burk
- 4 mskVitvinsvinäger
- 2 mskDijonsenap
- 1 mskPaprikapulver, rökt
- 2 mskChilipasta
- 3 stMandariner, saften utav
- ½ dlOlja
- Julmustsåsen
- 1 dlOlivolja
- 2 stVitlöksklyftor
- 1 mskPaprikapulver, rökt
- 1 dlKetchup
- 1 dlJulmust
- 1 mskSoya
- 2 mskVitvinsvinäger
- För att öka den rökigasmaken i både marinad och sås så använd antingen lite baconfett eller lägg till några droppar liquid smoke, smaka av med salt och svartpeppar.
Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.
Skär revbenspjällen i lagom stora bitar och mixa sedan ihop övriga ingredienser till en slät rosa/orange marinad. Lägg nu spjällen i marinaden, låt dem ligga i den i ca 2-3 timmar. Efter det skall dom gå i 175 graders ugn i minst 1 timme (du måste känna så att köttet släpper från benen ordentligt, då är dom klara) Servera gärna med den smarriga julmustsåsen och en rödkålsslaw med apelsiner.