Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.

Recept av Redaktionen

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade och serveras med en härlig julmustsås.

Ingredienser

  • Rök- och tomatmarineraden
    • 2 kgRevbenspjäll, tjocka
    • 1 stTomater, hela på burk
    • 4 mskVitvinsvinäger
    • 2 mskDijonsenap
    • 1 mskPaprikapulver, rökt
    • 2 mskChilipasta
    • 3 stMandariner, saften utav
    • ½ dlOlja
  • Julmustsåsen
    • 1 dlOlivolja
    • 2 stVitlöksklyftor
    • 1 mskPaprikapulver, rökt
    • 1 dlKetchup
    • 1 dlJulmust
    • 1 mskSoya
    • 2 mskVitvinsvinäger
  • För att öka den rökigasmaken i både marinad och sås så använd antingen lite baconfett eller lägg till några droppar liquid smoke, smaka av med salt och svartpeppar.

Julens godaste revbensspjäll är rök- och tomatmarinerade.

Skär revbenspjällen i lagom stora bitar och mixa sedan ihop övriga ingredienser till en slät rosa/orange marinad. Lägg nu spjällen i marinaden, låt dem ligga i den i ca 2-3 timmar. Efter det skall dom gå i 175 graders ugn i minst 1 timme (du måste känna så att köttet släpper från benen ordentligt, då är dom klara) Servera gärna med den smarriga julmustsåsen och en rödkålsslaw med apelsiner.