Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Jordgubbs- och rabarberpaj
Jordgubbs- och rabarberpaj
Ingredienser
- Smuldeg:
- 250 gramkallt smör
- 1 ½ dlsocker
- 1 ½ dlkokosflingor
- 2 ½ dlvetemjöl
- 1 ½ dlhavregryn
- Fyllning:
- 3 ststora rabarberstjälkar
- 6 dlfärska jordgubbar
- 1 dlströsocker
- 2 mskmajsstärkelse
Jordgubbs- och rabarberpaj
Smuldeg
Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.
Fyllning
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter