Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Jordgubbs- och rabarberpaj

Recept av Redaktionen

Jordgubbs- och rabarberpaj

Jordgubbs- och rabarberpaj

Ingredienser

  • Smuldeg:
    • 250 gramkallt smör
    • 1 ½ dlsocker
    • 1 ½ dlkokosflingor
    • 2 ½ dlvetemjöl
    • 1 ½ dlhavregryn
  • Fyllning:
    • 3 ststora rabarberstjälkar
    • 6 dlfärska jordgubbar
    • 1 dlströsocker
    • 2 mskmajsstärkelse

Jordgubbs- och rabarberpaj

Smuldeg

Tärna smöret i småbitar. Nyp ihop det med socker, kokos och vetemjöl tills det blir en smulig deg. Blanda försiktigt i havregryn.

Fyllning

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna. Blanda i strösocker och majsstärkelse och lägg fruktblandningen i bottnen av en ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter