salt och svartpeppar
vitlök och backtimjan
smör och olja
socker
Sparriscrème:
citron, saft och skal
salt, svartpeppar och socker">
Krispig kyckling med sockerstekt lök:
Stek kycklingen riktigt hårt på skinnsidan, tillaga i ugnen 120 grader till 64 grader i innertemperatur, låt vila i 5 minuter. Skär i skivor och krydda snittet med salt och svartpeppar. Stek även salladslöken i
kycklingfettet, krydda med salt, svartpeppar och socker.
Jordgubbar:
Skär 8 st gubbar i skivor, fördela på rätten. Koka resten av gubbarna med råsocker, vatten och vinäger till en sås, sila. Blanda med olivolja och rippla över rätten.
Sparriscrème:
Skala sparrisen noga (obs spara skalen), skär även bort den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen i vatten och smaksättning tills den är mör. Låt sparrisen svalna och skär i sneda bitar. Hyvla sparrisen i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare, lägg i isvatten.
Koka skalen med mjölk och grädde i ca 10 minuter. Sila bort skalen och blanda med äggula. Baka i ugnen, 100 grader i 20 minuter, eller tills den stelnar. Kyl crèmen och sila genom en fin sil. Smaksätt med citronsaft, skal, salt, svartpeppar och lite socker.
Färskpotatiscrème:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Passera slät och blanda med gräddfil, olivolja, salt och svartpeppar. Fyll på sprits och servera rumstempererad.
Montering:
Arrangera jordgubbar, potatiscrème, sparris, hyvlad sparris och blad på tallriken. Servera kyckling med löken och sparriscrèmen vid sidan av.