Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Jordgubbar, vit sparris, färskpotatiscréme och krispig kyckling med sockerstekt lök - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Jordgubbar, vit sparris, färskpotatiscréme och krispig kyckling med sockerstekt lök

Ingredienser

  • Krispig kyckling med sockerstekt lök:
    • 4 stmajskycklingbröst, svenska
    • 8 stsalladslökar
  • Jordgubbar:
    • 16 stjordgubbar
    • 2 mskråsocker
    • 2 mskvatten
    • 1 mskvinäger
    • 4 mskolivolja
  • Inkokt vit sparris:
    • 4 stvita sparrisar, AAA
    • 1 msksocker
    • 1 msksalt
    • 2 mskolivolja
    • 2 stgröna sparrisar
  • Sparriscrème:
    • 150 gramsparrisskal (skal från 4 st sparrisar)
    • 2 dlmjölk
    • 2 dlgrädde
    • 6 stäggulor, 120 g
  • Färskpotatiscrème:
    • 300 gramfärskpotatis, välskrubbad
    • 1 dlgräddfil
    • 2 mskolivolja
    • 2 mskgräslök, fint skuren
    • 1 nypasalt
    • 1 nypasvartpeppar
  • Sallad och skott:
    • 30 gramspenat, späd
    • 30 grammizunasallad
    • 30 gramkörvel
    • 30 gramvattenkrasse
  • Krispig kyckling med sockerstekt lök:
    salt och svartpeppar
    vitlök och backtimjan
    smör och olja
    socker

    Sparriscrème:
    citron, saft och skal
    salt, svartpeppar och socker

Krispig kyckling med sockerstekt lök:

Stek kycklingen riktigt hårt på skinnsidan, tillaga i ugnen 120 grader till 64 grader i innertemperatur, låt vila i 5 minuter. Skär i skivor och krydda snittet med salt och svartpeppar. Stek även salladslöken i
kycklingfettet, krydda med salt, svartpeppar och socker.

Jordgubbar:

Skär 8 st gubbar i skivor, fördela på rätten. Koka resten av gubbarna med råsocker, vatten och vinäger till en sås, sila. Blanda med olivolja och rippla över rätten.

Sparriscrème:

Skala sparrisen noga (obs spara skalen), skär även bort den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen i vatten och smaksättning tills den är mör. Låt sparrisen svalna och skär i sneda bitar. Hyvla sparrisen i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare, lägg i isvatten.

Koka skalen med mjölk och grädde i ca 10 minuter. Sila bort skalen och blanda med äggula. Baka i ugnen, 100 grader i 20 minuter, eller tills den stelnar. Kyl crèmen och sila genom en fin sil. Smaksätt med citronsaft, skal, salt, svartpeppar och lite socker.

Färskpotatiscrème:

Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Passera slät och blanda med gräddfil, olivolja, salt och svartpeppar. Fyll på sprits och servera rumstempererad.

Montering:

Arrangera jordgubbar, potatiscrème, sparris, hyvlad sparris och blad på tallriken. Servera kyckling med löken och sparriscrèmen vid sidan av.