Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Jordens bästa Saffranspannkaka
Det här kan vara Sveriges, eller kanske till och med världens bästa saffranspannkaka.
Ingredienser
- Jordens bästa saffranspankaka
- 1 ½ dlRis, rundkorning
- 3 dlVatten
- 5 dlMjölk
- 1 mskSocker
- 3 dlvispgrädde
- 2 dlMandelflarn, rostade
- 1 ½ tskSalt
- 4 mskHonung
- 2 stSaffran, paket
- 2 mskSmör
- 2 stBittermandlar, rivna
- 2 tskKardemumma, nystött
- 1 tskKanel
- 3 stÄgg
Koka riset i vattnet i fem minuter, nu skall mjölken tillsättas och så skall det koka ytterligare fem minuter. Ja, och så ner med socker och grädde i och så skall det koka i ytterligare 10 minuter.
Rör nu ner mandelflarn, salt, honung, saffran, bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ner även dem.
Så, nu är det dags att hälla upp allt det goda i en ugnsfast form och så grädda hela baletten i cirka 30 minuter i 200 grader. Pannkakan skall vara fast och gyllenbrun när den är klar, så kika noga att kika på ytan under tiden den går i ugnen, och lägg över ett aluminiumfolie om det börjar se bränt ut.