Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Jordens bästa Saffranspannkaka - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Jordens bästa Saffranspannkaka

Det här kan vara Sveriges, eller kanske till och med världens bästa saffranspannkaka.

Ingredienser

  • Jordens bästa saffranspankaka
    • 1 ½ dlRis, rundkorning
    • 3 dlVatten
    • 5 dlMjölk
    • 1 mskSocker
    • 3 dlvispgrädde
    • 2 dlMandelflarn, rostade
    • 1 ½ tskSalt
    • 4 mskHonung
    • 2 stSaffran, paket
    • 2 mskSmör
    • 2 stBittermandlar, rivna
    • 2 tskKardemumma, nystött
    • 1 tskKanel
    • 3 stÄgg

Koka riset i vattnet i fem minuter, nu skall mjölken tillsättas och så skall det koka ytterligare fem minuter. Ja, och så ner med  socker och grädde i och så skall det koka i ytterligare 10 minuter.

Rör nu ner mandelflarn, salt, honung, saffran, bittermandel, smör, kanel och kardemumma i den lösa gröten. Vispa upp äggen med en gaffel och rör ner även dem.

Så, nu är det dags att hälla upp allt det goda i en ugnsfast form och så grädda hela baletten i cirka 30 minuter i 200 grader. Pannkakan skall vara fast och gyllenbrun när den är klar, så kika noga att kika på ytan under tiden den går i ugnen, och lägg över ett aluminiumfolie om det börjar se bränt ut.