Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa
    Jordärtskockssoppa med brynta trattkantareller och bacon

    Ingredienser

    • Jordärtskockssoppa

    Övrigt:

    salt
    vitpeppar
    vinäger

    Instruktioner

    Jordärtskockssoppa

    Börja med att fylla en bunke med ca 1 1/2 liter vatten och tillsätt citronsaft och den delade och urpressade citronen. Skala jordärtskockorna och lägg dom direkt i citronvattnet så att dom inte blir missfärgade. Dra i gång en platta och ställ på en kastrull. Häll i sockret och låt det bli en karamell i botten. Då tillsätter man skockorna samt mestadelen av citronvattnet (dock ej själva citronen). Låt det koka upp och sedan småputtra till skockorna är mjuka. Tillsätt grädden och ge det ett uppkok igen för att sedan sjuda i ca 30 min till. Mixa och sila soppan. Smaka av med salt och peppar samt ev lite vinäger.

    Jordärtskockssoppa - DinVinguide Jordärtskockssoppa | DinVinguide.se