Ingredienser
Mördeg med kakao
Maräng
Instruktioner
Börja med att göra din mördeg, blanda ihop alla ingredienser till en deg och låt den ligga kallt i minst 30 minuter medan du fixar med resten.
Vispa marängen så att den blir riktigt fluffig. Det tar lite extra tid eftersom vi valt att ha med det lite fuktiga muscovadosocker, men tappa inte tålamodet, utan vispa på.
Det var ju lätt som en plätt men nu kommer det lite pilligare momentet. Kavla ut mördegen till 2 lika stora rektanglar, ungefär lika stora som ett A4-papper (ca 20×30 cm). Bred marängfyllningen över mördegsrektanglarna och rulla ihop dem till två rulltårtor. Låt sedan degrullarna vila i kylen tills de är riktigt kalla, det brukar ta ungefär en timma. Under tiden du väntar kan du sätta ugnen på 175 grader. OK, nu är det dags att skära degrullarna i 20 skivor, ca 3 centimeter tjocka.
Placera skivorna på en bakpappersklädd plåt, och grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Låt kallna på galler, och du smaka inte direkt för då är det kört!
