Ingredienser
Italiensksa köttbollar ala Lady o Lufsen
Tomatsås
Övrigt:
Instruktioner
Så här gör du tomatsåsen. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända. Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna. Om det inte är säsong för färska tomater använd hellre hela burktomater. Häll ner alla ingredienser förutom oreganon i kastrullen. Låt såsen småputtra i 1 timme. Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
För att göra köttbollarna gör du så här. Börja med att blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund. Blanda sedan ner färsen, parmesan samt citronskal och arbeta smeten ganska raskt (för länge ger sega bollar). Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 10-12 minuter. Lägg ner köttbollarna i tomatsåsen, låt dem bli varma och servera sedan med nykokt spagetti och färsk parmesanost. Garnera med finhackad persilja.
Smaklig spis!