Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Italiensk långlagad fläskkarré

Recept av Redaktionen

Italiensk långlagad fläskkarré

Ett annorlunda sätt att tillaga fläskkarré. En långlagad gryta med italiensk tomat- och salviaknorr.

Ingredienser

  • Italiensk långlagad fläskkarré
    • 800 gramFläskkarré utan ben
    • 2 stKörsbärstomater, konservburk
    • 1 mskSocker
    • 2 stLagerblad
    • 2 stGul lök, hackad
    • 2 stVitlöksklyftor
    • 1 stSaliva, färsk i kruka
    • 2 dlRödvin
    • 1 dlKalvfond
  • Servera gärna med pasta och toppa med massor av riven parmesan och friterade salviablad.

Italiensk långlagad fläskkarré

Skär köttet i mindre bitar och hacka löken. Bräsera sedan kött och lök i en järngryta i lite smör. Häll på resten av ingredienserna och ställ in grytan i ugnen på 100 grader. Låt den nu stå och gosa i minst 4 timmar. Titta lite då och då, har det kokat torrt så fyll gärna på med vin och fond.

Köttet skall vara trådigt och falla sönder när grytan är färdigkokt. Smaka av med salt och nyriven svartpeppar och servera med pasta & parmesan.