Ingredienser
Botten
Curd
Italiensk maräng
Havrecrunch
Hubba bubba kräm
Instruktioner
Italiensk Hubba Bubba dröm
Botten
Mixa digestivekex till fint pulver, blanda med zest och smör, lägg på en bakplåt med papper och grädda i 180 grader 5-7 minuter. Låt svalna.
Curd
Koka upp puré och zest, vispa ihop ägg och socker lätt och häll uppkoket över, häll tillbaka i kastrullen och värm till 83 grader samtidigt som du rör med slickepott i botten hela tiden. Tag av från plattan och rör ytterligare 30 sekunder så värmen går ner, annars kan det lätt bli omelett i botten. Sila smeten och rör i smöret, mixa gärna med stavmixer för en len konsistens. Ställ i kyl.
Italiensk maräng
Koka vatten och stora mängden strösocker, när karamellen är på 110° så startar du marängen, vispa på ganska hög hastighet, när koket är på 118° så tillsätter du karamellen i tunn stråle ner i marängen, vispas till ca 30-35 °, fyll en spritspåse med krusig tyll.
Havrecrunch
Blanda alla ingredienser till smuldeg och grädda gyllenbrunt i 180°
Hubba bubba kräm
Koka upp vatten, puré och socker, häll över teet och låt dra i 2-3 minuter, silas och ställ i kylen att kallna. Vispa eller mixa i stabilisator till slät konsistens, kan bli klumpar då behöver man sila krämen.
Montering i glas
Lägg ett rikligt lager med digestivecrunch i botten, fyll på med curd och ställ i kyl minst 25 minuter så curden stelnar. Spritsa på marängen, krämen och strö sist på crunch.