Ingredienser
Insaltade gröna tomater
Instruktioner
Skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Sterilisera en glasburk av lämplig storlek (Diska burkarna. Ställ in dem i ugnen på 125 grader i en kvart för att sterilisera dem. Koka lock och eventuella gummipackningar).
Blanda ihop:
1/4 dl Kosher salt (jodfritt)
4 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
Lös upp saltet i vattnet. Lägg de skivade tomaterna i burken. Slå på saltlaken. Se till att det finns rum ovan tomaterna så att de är täckta av laken. Jag gör ibland en boll av plast och lägger i burken, sen locket på så att de är helt täckta. Ställ burken i kylskåpet i minst 3 dagar men helst en vecka eller två. Skär en skiva tomat i tre supertunna skivor och använd istället för inlagd gurka på hamburgaren.
Smakar kalas, väldigt enkelt att göra och gör burgaren så mycket bättre!!
