Inkokt lax med gräslökssås, grön sparris och nypotatis
inkokt lax med gräslökssås, ggrön sparris och nypotatis

Ingredienser
Inkokt lax med gräslökssås, grön sparris och nypotatis
Lag:
Gräslökssås
Övrigt:
Instruktioner
Tillagning laxen i lag:
Gör lagen genom att låta alla ingredienser förutom laxen sjuda i 10 min. Portionera därefter upp laxen och lägg laxbitarna i en rymlig form. Häll lagen över laxen när lagen är kokhet. Plasta formen och låt laxen svalna i lagen. Lyft upp laxen ur lagen. Servera den kall med lättkokt grön sparris, gräslökssås och nykokt potatis.
Gräslökssås
Koka äggen i 3 minuter. Kyl ner äggen i kallt vatten. Knäck i äggen i en bunke, skrapa med äggvitan ur skalen med en liten sked. Blanda i senap, purjolök, riven vitlök och vinägern. Rör ner oljan i en tunn stråle, precis som när man gör majonnäs. Smaka av såsen med salt och peppar. Rör sist i gräslöken.