Ingredienser
Inkokt färskpotatis:
Sötsyrlig sommarlök:
Potatiscrème:
Övrigt:
Instruktioner
Inkokt färskpotatis:
Skrubba potatisen. Koka övriga ingredienser till en lag. Lägg i potatisen och sjud tills de är mjuka. Drag potatisen från värmen och låt de ligga kvar i lagen.
Sötsyrlig sommarlök:
Ansa löken och skiva den tunt. Blanda övriga ingredienser och koka upp till en lag. Lägg i den skivade löken och låt det koka upp. Töm över alltsammans i ett annat kärl.
Potatiscrème:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. När potatisen är kokt, mixa den tillsammans med crème fraiche till en slät crème. Tillsätt smöret och smaka av med salt och socker.
Montering:
Dela färskpotatisarna. Fördela potatiscrèmen på tallrikar och lägg lök i högar runt om. Lägg potatis på löken och fördela körvel och ramslök på tallriken. Servera.