Inkokt färskpotatis med potatiscrème och sötsyrlig sommarlök
En fullständigt underbar kall förrätt som är en hyllning till potatis. Rätten består av en potatiscrème och inkokt färskpotatis med sötsyrlig sommarlök. Som en riktigt vårig touch till tallriken garnerades den med körvel och ramslök. Allt kan förberedas och sedan bara läggas upp på tallrikar. Kocklandslagets Fredrik Björlin skapade rätten till Electrolux lansering av köksserien Inspiration Range.

Ingredienser
Inkokt färskpotatis:
Sötsyrlig sommarlök:
Potatiscrème:
Övrigt:
Instruktioner
Inkokt färskpotatis:
Skrubba potatisen. Koka övriga ingredienser till en lag. Lägg i potatisen och sjud tills de är mjuka. Drag potatisen från värmen och låt de ligga kvar i lagen.
Sötsyrlig sommarlök:
Ansa löken och skiva den tunt. Blanda övriga ingredienser och koka upp till en lag. Lägg i den skivade löken och låt det koka upp. Töm över alltsammans i ett annat kärl.
Potatiscrème:
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. När potatisen är kokt, mixa den tillsammans med crème fraiche till en slät crème. Tillsätt smöret och smaka av med salt och socker.
Montering:
Dela färskpotatisarna. Fördela potatiscrèmen på tallrikar och lägg lök i högar runt om. Lägg potatis på löken och fördela körvel och ramslök på tallriken. Servera.