Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Indisk specialsås - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Indisk specialsås

Det här en galet god sås som verkligen piffar upp de mest mediokra grönsaker. Såsen är fullpackad med smaker!

Ingredienser

  • Indisk specialsås:
    • 8 stgula lökar, grovt hackade
    • 500 gramkrossade tomater
    • ½ dlolja
    • 1 mskpaprikapulver
    • 1 mskchilipulver
    • 3 stvitlöksklyftor
    • ½ mskkanel
    • 2 stlagerblad
    • 2 mskmald koriander
    • 1 ½ mskmald ingefära
    • 1 mskmald spiskummin
    • 1 dlgrädde
    • 1 msksalt

Lägg lök, tomatkross, rapsolja och alla kryddor i en kastrull och koka under lock ca 40 min tills löken är helt mjuk. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt grädden och mixa såsen slät i mixer. Smaka av med salt, kryddor och ev. mer grädde.

Kommentar: Den här såsen kan användas till ris precis som den är eller som bas i kött- och grönsaksgrytor.