Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Indisk specialsås
Det här en galet god sås som verkligen piffar upp de mest mediokra grönsaker. Såsen är fullpackad med smaker!
Ingredienser
- Indisk specialsås:
- 8 stgula lökar, grovt hackade
- 500 gramkrossade tomater
- ½ dlolja
- 1 mskpaprikapulver
- 1 mskchilipulver
- 3 stvitlöksklyftor
- ½ mskkanel
- 2 stlagerblad
- 2 mskmald koriander
- 1 ½ mskmald ingefära
- 1 mskmald spiskummin
- 1 dlgrädde
- 1 msksalt
Lägg lök, tomatkross, rapsolja och alla kryddor i en kastrull och koka under lock ca 40 min tills löken är helt mjuk. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt grädden och mixa såsen slät i mixer. Smaka av med salt, kryddor och ev. mer grädde.
Kommentar: Den här såsen kan användas till ris precis som den är eller som bas i kött- och grönsaksgrytor.