Huí guō ròu

Huí guō ròu, dubbeltillagat fläsk, är en rätt från Sichuan i Kina.
  • 90 min

  • /
    Dubbeltillagat fläsk

    Ingredienser

    • Första tillagningen

    • Andra tillagningen

    Övrigt:

    Om du vill ha mer sötma i såsen ökar du på inslaget av hoisinsås.

    Instruktioner

    Huí guō ròu eller dubbeltillagat fläsk.

    Första tillagningen. Kokning.

    Börja med att koka upp 1 vatten tillsammans med en buljongtärning. Skiva cirka 3 cm ingefära grovt lägg ned i vattnet tillsammans med fläsket, låt sjuda under lock i cirka 30 minuter.

    Låt fläsket svalna i buljongen.

    Andra tillagning. Stekning och sås.

    Under tiden hackar du vitlöken, skivar upp chilin fint och skär salladslöken i centimeter stora bitar. Finhacka cirka en cm ingefära.

    När fläsket svalnat skivar du upp det i tunna skivor (ca 1-2 mm). Hetta upp oljan och stek fläsket på hög värme (sänk efterhand) tills det börjar få färg. Gör det i omgångar och akta dig för det kan stänka en del. Ta ur fläsket och lägg det på ett fat.

    Sänk temperaturen till medelvarmt om du inte redan gjort det. Tillsätt vid behov lite mer olja i pannan och rör sedan ned chilipastan – låt småkoka någon minut och tillsätt sedan tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt därefter chili och salladslöken och stek några minuter innan du häller ned resten av vätskorna och låt koka upp, rör ned ingefäran och smaka av. Vill du ha mer hetta tillsätt lite chiliolja, mer syra lite mer risvinäger eller mer sötma hoisinsås eller söt soja. Häll sedan såsen över fläsket. Servera med ris.

    Passande drycker