Svenska flaggan

Hämtar annons

Hollandaise med tryffel

Recept av Redaktionen

Hollandaise med tryffel

Hollandaise med tryffel

Ingredienser

  • Hollandaise med tryffel
    • 400 gramsmör, smält
    • 1 stschalottenlök, fint hackad
    • 2 dlvin, torrt vitt
    • 4 stäggulor
    • ½ stcitron, pressad
    • 1 krmvitpeppar, mald
    • ½ tsksalt
    • 1 bittryffel, riven

Hollandaise med tryffel

Smält smöret, dra det åt sidan. Skala och finhacka löken och koka vinet med löken tills hälften återstår. Sila bort löken och blanda vinet med äggulor och citron i en kastrull. Vispa livligt över värme, men så att det inte börjar koka tills såsen börjar tjockna. Dra kastrullen åt sidan och vispa ner det varma smöret i en tunn stråle, utom bottensatsen. Ta såsen från värmen och tillsätt salt, peppar och riven tryffel.

Servera gärna med försommarprimörer, getostomelett, pommes och rostade pumpafrön.