Svenska flaggan

Hämtar annons

Hjortronsemifreddo

Recept av Redaktionen

Hjortronsemifreddo

Hjortronsemifreddo

Ingredienser

  • Hjortronsemifreddo:
    • 2 stägg
    • 25 gramsocker
    • 1 krmvaniljpulver
    • 150 gramhjortron
    • 18 stmaränger
    • 25 gramrostad flagad mandel

Hjortronsemifreddo

Skilj på äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i en annan skål gulorna med sockret och vaniljen tills de är bleka och pösiga. Vispa grädden i en tredje skål. Vänd ner mandeln, hjortronen, 15 grovt krossade maränger, gulorna och vitorna försiktigt i grädden. Häll smeten i en form lämplig för infrysning. Smula 3 maränger över smeten och frys i ca 2 timmar. Låt semifreddon tina 20 minuter innan servering.