Inga ingredienser tillgängliga.
Övrigt:
Instruktioner
Gör så här:
Båda degarna görs på samma sätt. Gör en deg i taget och börja med den ljusa,
Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke, tillsätt det kalla smöret i små tärningar och finfördela i mjölblandningen med fingrarna tills det har en sandliknande konsistens.
Tillsätt sedan vattnet och knåda ihop till en deg. Plasta in degen med en bra plast och lägg i kylen ca 20-30 min.
Mjöla sen ett bakbord lite lätt och kavla ut den mörka degen till ca 3 mm tjocklek. Stansa ut runda kakor, ca 5 cm i diameter,,med hjälp av en form eller ett glas eller vad du nu har till hands. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och nagga de lite lätt för att de inte ska resa sig och se ut som små bollar. De flyter inte ut något alls så det går att lägga de ganska tätt på plåten.
Kavla sedan ut den ljusa degen till 3 mm tjocklek. Stansa sedan ut likadana runda kakor med stansa även ut ett hål, på ca 1-1,5 cm, diameter mitt i kakan med ett mindre mått eller glas eller vad du nu har. Jag tog en urkärnade för äpplen. Det gäller att vara uppfinningsrik ju=)
Baka sedan kakorna i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter och låt de svalna helt innan du fyller dom.
Fyll en spritspåse med Nutella och spritsa ut ca 1 msk på mitten av varje brun botten. Tryck sedan försiktigt dit överdelen och bara moffa in dom i munnen=).
Det går jättebra att frysa de ofyllda kakdelarna och ta fram och fylla dom när lusten faller på. De är lite svåra att förvara fyllda nämligen.



