Ingredienser
Hemgjort bacon med honung och achiote
Instruktioner
Skär bort skinnet om det är kvar. Skär fläsket i fyra lika stora bitar, så det blir enklare att hantera. Lägg fläsket på plastfilm som är tillräckligt stort att linda in det i.
Blanda salt och nitritsalt. Mixa vatten med achiote ordentligt så inga klumpar blir kvar. Gnid in saltblandningen på sidfläskets alla sidor. Sedan honung och efter den achioteblandningen.
Linda in ordentligt i plastfilm och lägg i kylen på en plåt med kant eller liknande (vätska kommer att läcka ut) i ca 5 dagar.
Ta ut fläsket och tvätta bort överflödig kryddblandning. Baka i ugn 90 grader tills 70 graders innetemperatur. Låt svalna. Skiva och stek. Det som blir över går utmärkt att frysa in.
Använd denna bacon till sallad, som garnityr eller bara ät som den är. Det är ju bacon trots allt och synda lite är väl helt OK…