Ingredienser
Grönkålschips med tahini och tamari
Övrigt:
Instruktioner
I skålen så ser ni 7 olika sorter.
De fem först sorterna är på rotfrukter. Jag har använt mig av en mandolin för att skiva dom tunt (ca 1,5 mm) och sen friterar jag dom i ekologisk rapsolja (ca 160 grader). Jag lyfter upp chipsen med en hålslev och lägger dom på hushållspapper för att rinna av.
De sista är två varianter på grönkålschips och dessa borde man verkligen göra själv för det är tokenkelt!
Ta bort den tjockaste biten av stammen och riv ner grönkålen i så stora bitar du vill ha dem. Hälften blandar du runt i en skål med olivolja, salt och sesamfrön. Jag har använt mig av kimchi rostade sesamfrön som är fantastiskt goda!
Den andra varianten så blandar jag tahini med tamari, chiliflingor, riven vitlök och citron. Vänder runt grönkålen i blandningen och upp på en plåt.
Båda sorterna bakar jag av i ugnen på 140 grader i 20 minuter med en liten glipa på ugnen så att ångan kommer ut.