Hemgjord pizzadeg

pizzadeg hemgjord
    Hemgjord pizzadeg

    Ingredienser

    • Hemgjord pizzadeg

    Övrigt:

    Hemgjord pizzadeg
    Nu kommer det roliga, tillsätt allt gott. Jag har på min del (roligt att man kan dela upp pizzan i olika smaker) lagt Serrano, fetaost, kastanjechampinjon, tomatsås med basilika och oregano samt mozzarellaost.
    Det blev såklart även en barnpizza till min sidekick, min son. Här blev det gallerrökt skinka, banan, curry, ost och såklart tomatsås.

    Och nu ska den in i ugnen, i mitten på 225 grader I ungefär en kvart.
    Smaklig spis.

    Instruktioner

    Hemgjord pizzadeg

    Blanda jästen med fingervarmt vatten (37 grader) tills den är helt upplöst. Tillsätt saltet och oljan rör runt, sedan tillsätt mjölet lite I taget och blanda undertiden. Det är bra med en matberedare men jag körde helt för hand med en slev, funkar toppen.

    Blanda i mjöl tills degen släpper från bunken.
    Resten av mjölet behövs till utbaket.
    Låt jäsa ljummet under duk i en timme, blir ca dubbla mängden.

    Ta upp degen på mjölat underlag och knåda tills degen är jämn, sen kavla tills du har önskad tjocklek.
    Jag hade i efterhand kanske delat upp degen i två st så hade den blivit lite tunnare och krispigare.