Annons:

Italienskt

Hemgjord pizza på pizzasten

Ingredienser

  • Pizzadeg:
  • 50
    gram gram
    jäst
  • 3
    dl dl
    ljummet vatten
  • 2
    tsk tsk
    strösocker
  • 1
    tsk tsk
    flingsalt
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 3 ½
    dl dl
    Finax (Manitoba cream) mjöl
  • 3
    dl dl
    vetemjöl
  • Tomatsås:
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 5
    st st
    plommontomater
  • 1
    st st
    gul lök
  • 1
    st st
    skvätt bra olivolja
  • 1
    msk msk
    honung
  • 1
    tsk tsk
    vitvinsvinäger
  • 1
    knippe knippen
    färsk basilika
salt
vatten efter konsistens
svartpeppar

Pizzadeg

Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord.

Tomatsås

Hacka ner vitlök, lök och tomater. Svetta dessa i en kastrull tills de får lite färg. Häll i honungen och fräs lite till. Tillsätt vatten, vinägern, salt och peppar.

Jag personligen kokar brallorna ur den här såsen. Vilket kanske är två timmar bara att tillsätta vatten om den börjar koka torrt. Smaka av med kryddorna så du är nöjd.

Topping

Jag älskar ost så jag tog helt enkelt fyra bra ostar jag hade liggandes och blev väldigt nöjd. Det är ju lite upp till var och en vad man gillar eller har hemma i kylen

Tips!

Använd pizzasten och låt den bli så het det bara går. Annars går det bra att värma en plåt. Pizzorna tar ungefär 10 minuter på full värme beroende på hur tjock deg du valt att göra.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48