• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Helstekt kalkonbröstfilé med rotfruktspytt och tzatziki

Helstekt kalkonbröstfilé med rotfruktspytt och tzatziki

Helstekt kalkonbröstfilé med rotfruktspytt och tzatziki
Helstekt kalkonbröstfilé med rotfruktspytt och tzatziki

Ingredienser

  • Kalkonbröstfilé:

  • Rotfruktspytt:

  • Tzatziki:

Övrigt:

Kalkonbröstfilé:
timjan eller rosmarin
salt
peppar
smör eller olja

Rotfruktspytt:
smör eller olja
salt
peppar

Tzatziki:
salt

Instruktioner

Helstekt kalkonbröstfilé med rotfruktspytt och tzatziki

Sätt ugnen på 200 grader. Stek rotfrukstärningarna i olja, krydda med salt och peppar. Krydda kalkonbröstet med salt, peppar och timjan. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Ställ in stekpannan i ugnen (bara om handtaget klarar ugnsvärme) eller lägg köttet i en ugnsfast form. Ugnsstek tills innertemperaturen är 65 grader. Gör under tiden tzatzikin. Riv gurkan grovt och lägg den i ett durkslag. Strö över lite salt och rör om. Låt rinna av. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Krama ur gurkan med handen och lägg gurkan i yoghurten. Smaka av med salt. Tillsätt den strimlade purjolöken till pytten och stek några minuter. Skiva kalkonbröstet. Servera pytten med skivat kalkonbröst och tzatziki.