Ingredienser
Helstekt blomkål
Egengjord Mango Chutney
Sås med Mango Chutney
Instruktioner
Helstekt blomkål med curry och Mango Chutneysås
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ dem i en ugnsform. Blanda smör, vitlök, curry och salt. Bred smöret över blomkålshuvudena. Baka i ugnen i 50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är genombakad. Ta ut några gånger och ös eller pensla blomkålen med smöret som smält i botten.
Tips!
Rosta och hacka frön eller nötter och vänd dem i det smälta smöret på botten. Toppa blomkålen med den smakrika blandningen. Servera blomkålen med en härlig sallad som gärna får innehålla baljväxter eller andra tillbehör.
Egengjord Mango Chutney
Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes. Koka på svag värme utan lock 30-35 min. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Sås med Mango Chutney
Rör ihop alla ingredienser.