- Recept
Helstekt blomkål med curry och Mango Chutneysås
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Helstekt blomkål med curry och Mango Chutneysås
Här tipsar jag om helstekt blomkål smaksatt med curry. Gör ett kryddsmör med dina favoritkryddor, örter eller citrusfrukter.
Ingredienser
- Helstekt blomkål
- 2 stblomkålshuvuden
- 150 gramsmör, rumstempererat
- 2 klyftavitlöksklyftor, pressade
- 2 tskcurry
- ½ tsksalt
- Egengjord Mango Chutney
- 1 stgul lök, hackad
- 1 stvitlöksklyfta, hackad
- 2 mskfärsk ingefära, riven
- 2 mskolja
- 250 grammango, fryst
- 2 dlsocker
- 2 mskvitvinsvinäger
- ½ tsksenapsfrön
- ½ tskchiliflakes
- Sås med Mango Chutney
- 2 dlcrème fraîche
- 1 tskcurry
- 1 dlegengjord mango chutney
Helstekt blomkål med curry och Mango Chutneysås
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa blomkålen och ställ dem i en ugnsform. Blanda smör, vitlök, curry och salt. Bred smöret över blomkålshuvudena. Baka i ugnen i 50 minuter tills blomkålen fått fin färg och är genombakad. Ta ut några gånger och ös eller pensla blomkålen med smöret som smält i botten.
Tips!
Rosta och hacka frön eller nötter och vänd dem i det smälta smöret på botten. Toppa blomkålen med den smakrika blandningen. Servera blomkålen med en härlig sallad som gärna får innehålla baljväxter eller andra tillbehör.
Egengjord Mango Chutney
Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes. Koka på svag värme utan lock 30-35 min. Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Sås med Mango Chutney
Rör ihop alla ingredienser.