Annons:

Fågel

Hel kyckling i lergryta med citron och örter

Ingredienser

  • Hel kyckling i lergryta med citron och örter
  • 1
    st st
    hel kyckling
  • 1
    st st
    citron
  • 1
    st st
    vitlök
  • 20
    ml ml
    olja
  • 2
    st st
    morötter
  • 7
    st st
    potatis
  • 1
    st st
    purjolök
  • 2
    dl dl
    vitt vin
salt
peppar
lite färska örter

Börja med att lägga lergrytan i vatten någon timme innan du börjar så den inte spricker i ugnen. Sätt på ugnen på 150 grader.
Riv vitlök, citronzest och hacka örterna, blanda allt i oljan och smörj in kycklingen ordentligt med detta.
Ta citronen och stoppa in den i kycklingen. Salta och peppra ordentligt. Skala morötter, potatis och ansa purjolöken i samma storlek så att allt blir färdigt samtidigt. Släng ner allt i lergrytan och toppa med kycklingen. Häll över vinet och kör i 60 minuter med locket på. Ta av locket och kör 30 minuter till så att du får en härlig yta på både grönsaker och kyckling. Duka upp den mitt på bordet som share food, enkelt och otroligt gott. Servera gärna med en god majonnäs i egen fattning och smak

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48