• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Hel kyckling i lergryta med citron och örter

Hel kyckling i lergryta med citron och örter

    Älggryta

    Ingredienser

    • Hel kyckling i lergryta med citron och örter

    Övrigt:

    salt
    peppar
    lite färska örter

    Instruktioner

    Börja med att lägga lergrytan i vatten någon timme innan du börjar så den inte spricker i ugnen. Sätt på ugnen på 150 grader.
    Riv vitlök, citronzest och hacka örterna, blanda allt i oljan och smörj in kycklingen ordentligt med detta.
    Ta citronen och stoppa in den i kycklingen. Salta och peppra ordentligt. Skala morötter, potatis och ansa purjolöken i samma storlek så att allt blir färdigt samtidigt. Släng ner allt i lergrytan och toppa med kycklingen. Häll över vinet och kör i 60 minuter med locket på. Ta av locket och kör 30 minuter till så att du får en härlig yta på både grönsaker och kyckling. Duka upp den mitt på bordet som share food, enkelt och otroligt gott. Servera gärna med en god majonnäs i egen fattning och smak