Annons:

Fisk Husmanskost

Havets Wallenbergare med Skrei och räkor

Ingredienser

  • Havets Wallenbergare
  • 300
    gram gram
    Skrei, gärna stjärtbiten eller annan fisk t ex gös, lax, kolja och/eller gädda
  • 200
    gram gram
    skalade räkor
  • 3
    dl dl
    grädde
  • 1
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    ströbröd
  • Potatispuré
  • 600
    gram gram
    potatis
  • 1 ½
    dl dl
    mjölk
  • 1 ½
    dl dl
    grädde
  • 50
    gram gram
    smör
salt
peppar
Tillbehör:

Skirat smör

Pepparrot

Sallad eller kokta ärtor

Wallenbergare:
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.

Potatispuré:
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Montering:
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad eller kokta ärtor.