Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Havets Wallenbergare med Skrei och räkor - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Havets Wallenbergare med Skrei och räkor

Ingredienser

  • Havets Wallenbergare
    • 300 gramSkrei, gärna stjärtbiten eller annan fisk t ex gös, lax, kolja och/eller gädda
    • 200 gramskalade räkor
    • 3 dlgrädde
    • 1 stägg
    • 2 dlströbröd
  • Potatispuré
    • 600 grampotatis
    • 1 ½ dlmjölk
    • 1 ½ dlgrädde
    • 50 gramsmör
  • salt
    peppar
    Tillbehör:

    Skirat smör

    Pepparrot

    Sallad eller kokta ärtor

Wallenbergare:
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.

Potatispuré:
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.

Montering:
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad eller kokta ärtor.