- Recept
Havets Wallenbergare med Skrei och räkor
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Havets Wallenbergare med Skrei och räkor
Ingredienser
- Havets Wallenbergare
- 300 gramSkrei, gärna stjärtbiten eller annan fisk t ex gös, lax, kolja och/eller gädda
- 200 gramskalade räkor
- 3 dlgrädde
- 1 stägg
- 2 dlströbröd
- Potatispuré
- 600 grampotatis
- 1 ½ dlmjölk
- 1 ½ dlgrädde
- 50 gramsmör
- salt
peppar
Tillbehör:
Skirat smör
Pepparrot
Sallad eller kokta ärtor
Wallenbergare:
Lägg fisken och 100 g av räkorna i mixer, salta lätt och häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund. Krydda med salt och peppar. Forma till 4 eller 8 biffar (lättare att hålla ihop små biffar), vänd biffarna i det rivna brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.
Potatispuré:
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Montering:
Lägg upp en puré på tallrikarna och lägg på wallenbergare. Häll över skirat smör och strö över färskriven pepparrot och räkor. Servera med en sallad eller kokta ärtor.