Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Hamburgare med karamelliserad lök - DinVinguide

Recept av Danger Österlin

Hamburgare med karamelliserad lök

Hamburgare med karamelliserad lök

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 500 gramhögrevsfärs
    • 4 stbrioche hamburgerbröd
    • 4 stskivor cheddarost
    • 1 sthuvud ekbladsallad
    • 1 stsilverlök
  • Karamelliserad lök
    • 2 stgula lökar
    • 1 msksocker
    • 1 dlrött vin tex CHILL OUT cabernet sauvignon
    • ½ dlbalsamvinäger
    • 1 msksmör

Hamburgare med karamelliserad lök

Skala skiva löken tunt. Svetta löken i en kastrull på medeltemperatur. Tillsätt socker. När sockret blivit brunt, tillsätt vinet och reducera (koka ner) till hälften. Tillsätt sedan vinägern och koka till löken absorberat vätskan.

Forma färsen till 4 st hamburgare, salta och peppra dem. Skiva silverlöken supertunt, plocka skölj salladen. Stek eller grilla hamburgarna på medelvärme tills hamburgarna har 52° grader i innertemperatur.

Lägg på löken och sen osten och vila i 3 min, stek bröden i pannan som du stekt hamburgarna i tills de är gyllenbruna.

Montera hamburgarna med sallad, kött, ost och lök och överst – en matsked av den kokta, karamelliserade löken.