• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa
    Bild på Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

    Ingredienser

    • Burgare:

    • Chipotlemajonnäs:

    • Tomatsalsa:

    Övrigt:

    smör och rapsolja

    Tillbehör:

    6 hamburgerbröd

    1 paket halloumi eller 6 tjocka skivor

    Instruktioner

    Hamburgare:

    Mal högrev och bacon i köttkvarn eller blanda färs och finhackat bacon. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare. Stek i stekpanna eller grilla på grillen.

    Chipotlemajonnäs:

    Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

    Tomatsalsa:

    Skölj och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor. Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Vänd eventuellt ner strimlad basilika.

     

    Montering:

    Stek eller grilla halloumin precis före servering. Grunda brödet med chipotlemajonnäs, lägg på hamburgaren och halloumin och toppa med tomatsalsan. Servera direkt.