Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa

Ingredienser

  • Burgare:
    • 1 kghögrev eller nötfärs
    • 1 stpaket bacon 120 g
    • 1 tsksalt
    • 1 krmsvartpeppar
  • Chipotlemajonnäs:
    • 1 stäggula
    • ½ tskdijonsenap
    • 1 tskvitvinsvinäger
    • 2 krmsalt
    • 1 krmsvartpeppar
    • 2 krmchipotlepulver
    • 1 ½ dlneutral olja
  • Tomatsalsa:
    • 6 sttomater, fint tärnade
    • 1 stliten gul lök, finhackad
    • 2 stvitlöksklyftor, finhackade
    • 2 mskolivolja
    • 1 mskrödvinsvinäger
    • 1 mskbrun farin
    • ½ tsksalt
    • 1 krmgrovmalen svartpeppar
    • ½ dlstrimlad basilika
  • smör och rapsolja

    Tillbehör:

    6 hamburgerbröd

    1 paket halloumi eller 6 tjocka skivor

Hamburgare:

Mal högrev och bacon i köttkvarn eller blanda färs och finhackat bacon. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare. Stek i stekpanna eller grilla på grillen.

Chipotlemajonnäs:

Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Tomatsalsa:

Skölj och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor. Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Vänd eventuellt ner strimlad basilika.

 

Montering:

Stek eller grilla halloumin precis före servering. Grunda brödet med chipotlemajonnäs, lägg på hamburgaren och halloumin och toppa med tomatsalsan. Servera direkt.