Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa
Hamburgare med högrevsfärs och bacon, chipotlemajonnäs, halloumi och tomatsalsa
Ingredienser
- Burgare:
- 1 kghögrev eller nötfärs
- 1 stpaket bacon 120 g
- 1 tsksalt
- 1 krmsvartpeppar
- Chipotlemajonnäs:
- 1 stäggula
- ½ tskdijonsenap
- 1 tskvitvinsvinäger
- 2 krmsalt
- 1 krmsvartpeppar
- 2 krmchipotlepulver
- 1 ½ dlneutral olja
- Tomatsalsa:
- 6 sttomater, fint tärnade
- 1 stliten gul lök, finhackad
- 2 stvitlöksklyftor, finhackade
- 2 mskolivolja
- 1 mskrödvinsvinäger
- 1 mskbrun farin
- ½ tsksalt
- 1 krmgrovmalen svartpeppar
- ½ dlstrimlad basilika
- smör och rapsolja
Tillbehör:
6 hamburgerbröd
1 paket halloumi eller 6 tjocka skivor
Hamburgare:
Mal högrev och bacon i köttkvarn eller blanda färs och finhackat bacon. Arbeta färsen med salt och svartpeppar. Forma sex stora hamburgare. Stek i stekpanna eller grilla på grillen.
Chipotlemajonnäs:
Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.
Tomatsalsa:
Skölj och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och tärna tomatköttet smått. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor. Blanda olivolja med rödvinsvinäger, brun farin, salt och grovmalen svartpeppar i en skål. Vänd ner tomater och lökhack. Vänd eventuellt ner strimlad basilika.
Montering:
Stek eller grilla halloumin precis före servering. Grunda brödet med chipotlemajonnäs, lägg på hamburgaren och halloumin och toppa med tomatsalsan. Servera direkt.