• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör
    Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

    Ingredienser

    • Bakad lökkräm:

    • Brynt sojasmör:

    Övrigt:

    salt
    peppar
    vinäger
    Råstekt broccoli:
    Färsk broccoli
    olivolja
    salt
    peppar
    Halstrad tonfisk:
    färsk tonfisk
    olja
    salt
    peppar

    Instruktioner

    Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

    Bakad lökkräm:

     

    Baka 4 mellan stora gullökar i ugn med olja och salt i 175 grader tills dem känns mjuka. Låt dem svalna på bänken, skala dem och mixa med salt, peppar och lite vinäger.

    Brynt sojasmör:

    Ta 2 dl brynt smör och häll i 1 dl kikkoman soya. Blanda. Tips: låt inte det brynta smöret koka.

    Råstekt broccoli:

    Plocka ner en bukett broccoli i mindre bitar, Hetta upp en panna med olivolja och stek den plockade broccolin med salt och peppar tills den fått färg.

    Halstrad tonfisk:

     

    Stek tonfisken 30 sekunder på varje sida med olja, salt och peppar. Tips: låt fisken få ligga lite i rumstemperatur innan så den inte är iskall i mitten.