Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Halstrad tonfisk med bakad lökkräm, råstekt broccoli och brynt sojasmör

Ingredienser

  • Bakad lökkräm:
    • 4 stgula lökar
  • Brynt sojasmör:
    • 2 dlbrynt smör
    • 1 dlKikkoman soja
  • salt
    peppar
    vinäger
    Råstekt broccoli:
    Färsk broccoli
    olivolja
    salt
    peppar
    Halstrad tonfisk:
    färsk tonfisk
    olja
    salt
    peppar

Bakad lökkräm:

 

Baka 4 mellan stora gullökar i ugn med olja och salt i 175 grader tills dem känns mjuka. Låt dem svalna på bänken, skala dem och mixa med salt, peppar och lite vinäger.

Brynt sojasmör:

Ta 2 dl brynt smör och häll i 1 dl kikkoman soya. Blanda. Tips: låt inte det brynta smöret koka.

Råstekt broccoli:

Plocka ner en bukett broccoli i mindre bitar, Hetta upp en panna med olivolja och stek den plockade broccolin med salt och peppar tills den fått färg.

Halstrad tonfisk:

 

Stek tonfisken 30 sekunder på varje sida med olja, salt och peppar. Tips: låt fisken få ligga lite i rumstemperatur innan så den inte är iskall i mitten.