Annons:

Bakat

Hallonmacarons

Ingredienser

  • Hallonkräm:
  • 125
    gram gram
    vit choklad
  • 50
    gram gram
    färska eller frysta och tinade hallon
  • 2
    msk msk
    vispgrädde
Grundrecept på macarons
Rosa livsmedelsfärg
ev. några droppar röd hushållsfärg
Hallonmacarons 25-30 dubbla kakor
Gör grundreceptet på macarons och färgsätt kakorna med lite rosa livsmedelsfärg.
Hallonkräm
Hacka chokladen fint. Mixa eller mosa hallonen. Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en liten kastrull. Dra bort kastrullen från plattan och häll snabbt ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Tillsätt eventuellt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha krämen mer färgstark. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa eller breda på kakorna. Spritsa krämen på kakorna och lägg ihop dem två och två. Kakorna håller i rumstemperatur i några dagar, men går också bra att förvara i kylen i drygt en vecka, eller frysa in.