Annons:

Asiatiskt

Hälleflundra med miso, friterad lök och lime

Ingredienser

  • Hälleflundra med miso, friterad lök och lime, 10 portioner
  • 1
    kg kg
    hälleflundra, putsad och skurna i snygga kuber 10 st á 80 g
  • 5
    msk msk
    vit miso
  • 1
    msk msk
    olja
  • Crust:
  • 3
    st st
    silverlökar, fint hyvlade på mandolin
  • 5
    st st
    klyftor vitlök, hyvlade tunt på mandolin
  • 100
    gram gram
    vattenkrasse, rengjord
  • 5
    dl dl
    matolja till fritering
  • 3
    dl dl
    panko, rostad
  • 1
    st st
    lime, rivet skal
svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda miso och olja. Gnid in fiskkuberna och krydda. Låt marinera i 30 minuter. Trä ev upp på spett och baka i ugn ca 1 minut till 40 graders innertemperatur. Crust: Fritera lök, vitlök och krasse krispigt i matolja på låg värme. Låt det droppa av riktigt ordentligt. Blanda med panko, limeskal och salt. Täck fiskkuberna med crustet och servera genast.

Årets Kock 2012, driver restaurang Portal.