Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Gurkyoghurt med tabasco och grön chili

Recept av Redaktionen

Gurkyoghurt med tabasco och grön chili

Gurkyoghurt med tabasco och grön chili

Ingredienser

  • Gurkyoghurt med tabasco och grön chili:
    • 1 stgurka
    • 1 tsksalt
    • 500 gramgrekisk yoghurt 10%
    • 1 stlitet knippe gräslök
    • 1 stgrön chili (spansk peppar)
    • 4 mskgrön tabasco
    • 1 stlime
  • svartpeppar
    olivolja

Gurkyoghurt med tabasco och grön chili

Skala och riv gurkan grovt på rivjärn. Salta den lätt och blanda väl. Lägg gurka i kaffefilter eller en duk i en sil över natten och låt rinna av i en bunke i kylen. ”Häng” yoghurten på samma sätt och lika länge. Dessa förberedelser ger en tjock krämig yoghurt och gurka som inte vätskar sig. Har du bråttom kan du hoppa över detta.

Skär gräslöken fint och chilin i fina ringar. Blanda gurkan med yoghurten. Smaka av med grön tabasco och svartpeppar och kanske lite salt. Stryk ut yoghurten på en tallrik och ringla över olivolja. Toppa med gräslök och chili. Riv över limeskalet och servera med bröd.

Tips!

Basen yoghurt och gurka kan förvaras ett par dagar i kylen då denna gurkyoghurt inte innehåller rå vitlök.